Wie ben ik?

Familie

Dorine ZwaanMijn naam is Dorine Zwaan en ik ben getrouwd met Arjan en heb twee kinderen, Luc en Eline. In 1975 ben ik geboren als dochter van veehouders in Drenthe. In dit warme gezin heb ik alle passies en pressies van het ondernemen gezien. De groei van het bedrijf, de bijbehorende papierwinkel, omgaan met medewerkers en familieleden, stagiairs en alle toeleveranciers en afnemers en ook de verkoop van het bedrijf.

Ik heb de keuze gehad om dit bedrijf over te nemen en dat heb ik serieus overwogen. Maar mijn energie ligt meer bij het coachen, analyseren en bespreken van de mogelijkheden van een bedrijf, dan bij het doen van het werk (dag in dag uit) als melkveehouder. Juist omdat ik er in geloof dat je in de praktijk alleen succesvol kunt ondernemen als je doet waar je hart ligt, heb ik daarom een andere keuze gemaakt.

Opleidingen en passie

Direct na mijn opleidingen (de Hogere Agrarische School in Groningen/Leeuwarden en een Master in Management in Londen/Leeuwarden) kwam ik in gesprek met ondernemers over de plannen, mogelijkheden, belemmeringen en dromen van hen en kon ik daar ruimte voor creëren. Veel van die gesprekken heb ik gevoerd toen ik werkte binnen de financiële dienstverlening, als adviseur, specialist, teamleider en manager. Zowel voor agrarische bedrijven als voor grootzakelijke ondernemingen in diverse sectoren. Daar ontwikkelde ik ook een gedegen financiële achtergrond en zag ik dat plannen bedacht door de ratio (maar zonder ziel) zelden succesvol zijn en dromen zonder plan niet worden gerealiseerd. 

Ik geloof daarom dat ratio en emotie met elkaar verbonden zijn in goed ondernemerschap. Hoe deze verbinding werkt, welke invloed je daar op hebt en hoe je hierin zelf keuzes kunt maken heb ik de afgelopen jaren bestudeerd, ervaren en besproken met de ondernemers. Mijn ervaring is dat het belangrijk is om dergelijke gesprekken te voeren in een vertrouwelijke omgeving, met de juiste balans en een onafhankelijke deskundige. De reden om in 2016 als zelfstandig ondernemer - ondernemerscoach - verder te gaan. Ik werk nu elke dag met passie aan mijn eigen doel:

Ondernemers helpen zelf de volgende stap te maken.

 

 

Wilt u ook zelf de volgende stap zetten?

Neem contact op

 

Bel 06 5338 9303 of mail voor meer vrijblijvende informatie of een intakegesprek.

 

Op mijn werkzaamheden zijn mijn algemene voorwaarden en mijn privacyverklaring van toepassing.